EUREKA Kiropraktik Dalarna finns i Borlänge

eureka kiropraktik logo liten

Tillsammans med Eureka kiropraktik i Norge vill vi vara med och skapa ett paradigmskifte inom
hälso- och sjukvården i Dalarna / Sverige/ Norden/ Europa, för att få en friskare befolkning

Vårt mål

Fokus ligger på att skapa ett nytt sätt att se på hälsa och sjukdom. Vi utbildar människor i vad som behövs för att skapa förutsättningar för en optimal hälsa genom att våra mutidisciplinära team (kiropraktorer, massörer, PT, coacher och klinikassistenter) behandlar med metoder, som stimulerar kroppens egna förmåga att läka.

Eureka kiropraktiks huvudstrategi är att fokusera på vad det är som skapar hälsa. Det kallas salutogent tänkande. Sjukdom är egentligen bara avsaknad av hälsa, precis som mörker bara är avsaknad av ljus, därför är det bättre att fokusera på att bygga upp hälsa.

Hälsa är när 100 % av cellerna fungerar till 100 %. Eureka kiropraktiks logga är en hälsotriangel där de olika sidorna representerar grunderna för en god hälsa ”att röra sig rätt, äta rätt och tänka rätt”. Vi vill flytta fokus från smärtbehandling till funktionsbehandling och optimalisera hälsa.

Vår filosofi

Vår filosofi är att ”kroppen din kan” och människan är som ett eget EKOSYSTEM. Ett ekosystem är i balans om de rätta förutsättningarna ges. Ofta är människans EKOSYSTEM ur balans på grund av ”gifter” eller brister och/ eller en kombination av båda. Därför fokuserar vi på att med rätt frågor och funktionsanalyser kartlägga varje patients funktionalitet och ev. gifter och brister.

Eureka kiropraktik kan erbjuda individuella strategier, som strävar att rätta till funktionalitet i rörelseapparaten genom att rätta till brister och/ eller gifter och därmed balansera patienters ekosystem. Detta sker genom våra unika tjänster och produkter samt med rådgivning om hur kroppen fungerar och egenvård. Tex en mycket vanlig brist är nedsatt rörelseinformation från leder/muskler pga. en felaktig ergonomi, en gammal skada eller för mycket stillasittande.

Ett exempel på ”gifter” kan vara stresshormoner som beror på att man inte kan ”stänga av ” en långvarig stressfysiologi. Listan på egenvård, brister och gifter kan göras väldigt lång, därför vill vi utbilda våra patienter genom våra behandlingar, hälsoklasser, broschyrer, böcker, nyhetsbrev, Facebook och våra olika livstilsprogram.

Vi strävar alltid att vara uppdaterade och pålästa om det senaste inom kiropraktik, massageterapi, neurofysiologi, näringslära och träningslära, för att hela tiden kunna erbjuda de bästa strategierna, för att våra patienter ska uppnå så bra funktion och hälsa som möjligt.

Inom Eureka kiropraktik-kedjan har vi tillgång till en expertpanel bestående av de främsta forskarna inom kiropraktik, träning, näringslärare och stresshantering.

Team Eureka

eureka kiropraktik logo liten

Till Eureka klinikerna kommer allt från motionärer till elitutövare för att få behandling

Elitidrott

Då vi har ett fokus på att optimera funktion och förebygga skador, tycker vi det är naturligt att ha detta fokus inom elitidrotten. Team Eureka består av elitidrottare, som delar denna filosofi om hur kroppen ska fungera och hälsa generellt. Vi vill få fram sunda ideal inom idrott, och ge elitidrottare de bästa verktygen för att ta hand om sin hälsa, undvika skador, optimera sina prestationer och yta maximalt. Vi erbjuder alla idrottare våra undersökningar och behandlingar, för att förebygga skador och prestera på topp.

Våra samarbetspartners

eureka kiropraktik logo liten

Dessa företag samarbetar Eureka kiropraktik Dalarna med

Vår personal

eureka kiropraktik logo liten

Våra kiropraktorer har en 5-årig universitetsutbildning och är utbildade i England och Danmark

Jakob Petersen Klingberg
Jakob Petersen Klingbergleg. kiropraktor
Pernilla Kling Andersson
Pernilla Kling Anderssonleg. kiropraktor
Peter Karmala
Peter Karmalaleg. kiropraktor
Magnus Tingnert
Magnus Tingnertleg. kiropraktor
Karin Klingberg
Karin Klingbergreceptionsansvarig
Susanne Ivarsson
Susanne IvarssonBrainTap / Fasciaterapeut
Merethe Lindgren
Merethe Lindgrenmassageterapeut
Fanny Eriksson
Fanny Erikssonmassör / PT